Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се оплака от броя на

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се оплака от броя на
Коментари Харесай

Гуардиола: Годината трябва да е с 400 дни за всички мачове

Мениджърът на " Манчестър Сити "  Пеп Гуардиола се оплака от броя на мачовете, които отборът му би трябвало да играе. Той прикани ръководещите футбола в Англия да отстранен един от шампионатите, визирайки Купата на лигата. Гурдиола подлага на критика и УЕФА за концепцията да усили броя на мачовете в Шампионската лига. Според него футболистите се контузват съществено поради това, че би трябвало да играят прекомерно постоянно. В последните седмици Хари Кейн от " Тотнъм "  и Маркъс Рашфорд от " Манчестър Юнайтед "  получиха тежки контузии.

" Не се сюрпризирам от травми. С броя на мачовете играчите се контузват. Това е обикновено. Кейн и Рашфорд са необикновено значими футболисти за Англия. Големите админи не могат да се оплакват, тъй като е обикновено това да се случи. Искаме прекомерно доста от играчите. Треньорите се оплакват от броя на мачовете, само че на ръководещите не им пука. Махнете някои от шампионатите, просто го махнете. По-малко мачове, по-малко шампионати, по-малко тимове, повече качество, по-малко количество. В Бундеслигата са 18 отбора, не 20, една купа, а не две. В Испания има отмора. Феновете ще вървят на спектакъл, на кино, на ресторант. Хората могат да живеят малко без футбол, това не е проблем. Сега е прекомерно доста ", сподели Гуардиола.

Неговият отбор завоюва Купата на лигата в последните две години и е на един мач от трети следващ край, а също така желае да отбрани и ФА Къп. През февруари британските отбори ще получат една седмица отмора, само че съгласно Гуардиола това надалеч не е задоволително.

" Ще почиваме една седмица, само че по-късно ще имаме 72 мача за една седмица, тъй че е малко необичайно. Играчите ще отидат на европейско през лятото, ще дадат най-хубавото от себе си там, по-късно ще дойдат в клубовете след не повече от 20 дни отмора, тъй като бизнесът, шоуто би трябвало да продължат. Футболистите страдат. Искат да се оправят добре, а върху клубовете има напрежение да печелят. Натискаме, натискаме и тялото споделя: " Стига, задоволително ". Решението е да създадем годината с 400 дни, 400 или 500. След това може да създадат още един шампионат. Може би УЕФА или ФИФА могат да приказват за това. Имаме прекомерно малко дни, това е казусът ", добави Гуардиола.

Той призна, че отборът му към този момент ще се бори за опазване на второто място, защото разликата с „ Ливърпул “ е доста огромна. " Сити "  е на 16 точки зад " алените ", които са и с мач по-малко.

" Не можем да отречем, че " Ливърпул "  са изключителни от позиция на футбол и резултати. Всеки ден извозвам съвсем 24 часа да мисля какво вършим и какво можем да създадем по-добре. Не се разпръсквам с другите тимове. Нашата цел е да приключим втори, да се подобряваме всеки ден и елиминациите в другите шампионати, в които играем. Не можеш да играеш положителни мачове в елиминациите, в случай че не се справяш добре във Висшата лига. Не може да си добър единия ден и да си зле на идващия. Трябва да поддържаш стандарт ", приключи Гуардиола, чийто отбор гостува на " Шефилд Юнайтед "  тази вечер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР